Duminică Aprilie 23 , 2017
kalapod.ro
Tabara de ski la Arieseni

ski-arieseniComuna Arieşeni se afla in Muntii Bihor la o altitudine de 800-1000 m, pe Valea Arieşului Mare in depresiunea Arieşeni.

Localitatea din Ţara Moţilor este mentionata documentar pentru prima data in anul 1909. In zilele noastre are 1860 de locuitori si este o statiune in formare datorita numarului mare de oameni ce si-l aleg ca destinatie de vacanta in sezonul rece. Acest lucru se datoreaza conditiilor propice practicarii sporturilor de iarna, existand in apropiere partii de schii precum cea din pasul Vârtop.

Tabara de ski de la Arieseni se adreseaza copiilor dumneavoastra si consta in : transport cu microbuzul din Cluj-Napoca , cazare la pensiune chiar in apropierea partiei de ski, 3 mese pe zi + o ora training ski facut de instructori autorizati si cu mare experienta.

Desfasurare : 30.01.- 05.02 2011

Poiana Zanelor -Bistrita

Tabere copii


Linkuri sponsorizate

Poiana-Zanelor Complexul Turistic "Poiana Zanelor" este asezat la poalele Muntilor Rodnei, la granita dintre judetele Bistrita-Nasaud, Maramures si Suceava. Este pe raza administrativa a comunei Sant, judetul Bistrita-Nasaud, intr-un peisaj mirific.

Complexul "Poiana Zanelor" se afla pe raza comunei Sant, ultima asezare pe Somes, situata la o inaltime de 629 m. Zona de agrement are ca panorama Muntii Rodnei: Varful Rosu - 2113m; Varful Ineut - 2222m; Varful Ineu - 2270m; Lacul Lala - 2000m; precum si Muntii Suhard: Varful Omului - 1935m; Gradina Zanelor - 1800m, Poiana Zanelor - 1600m, Varful Pietricica - 1900m; Varful Stanisoara - 1880m.

Din Poiana Zanelor si pana in centrul comunei Sant sunt de parcurs 14 kilometri, iar la doar 7 kilometri este satul Valea Mare. La 30 de kilometri este orasul-statiune Sangeorz-Bai, iar pana la Nasaud, orasul academicienilor, distanta este de 60 de kilometri. Pana in Bistrita, municipiul resedinta de judet, sunt 90 de kilometri. Distanta este de 190 de kilometri pana la Cluj.

Cazare: Complexul dispune de 8 pensiuni, cu o capacitate de 300 de locuri de cazare.

Camparea cu cortul se face doar in imprejurimile complexului.

Poiana Zanelor - piscinaFacilitati:
- piscina acoperita (400 mp cu apa incalzita), minipiscina, fitnes, sauna - 20 lei/zi
- paintball - 25 lei 50 bile (in dotare echipament, masti protectie)
- ATV-uri - 80 lei\ora
- jacuzzi - 5 lei /15 min
- minipiscina pt copii - 5 lei zi
- piscina descoperita
- tenis de masa - 5 lei\ora
- traseu cu ghid la Vf. Omu 1935 m - 5 lei\pers
- teren sport -10 lei / ora
- foc de tabara -50 lei

Poiana ZanelorImprejurimi :
Varful Ineu, Muntii Suhardului, Vf. Omului, Lacul Lala, Gradina Zanelor, Paraul Zanelor:
- se pot organiza excursii cu ghid turistic la Vf. Ineu
- trei trasee spre Varful Omului (1935 m) marcate la standard international
Obiective turistice:
Din Poiana Zanelor sunt de parcurs doar 120 de kilometri pentru a ajunge la manastirile din Bucovina si 160 de kilometri pana in Pasul Tihuta, iar pana la Cimitirul Vesel din Sapanta sunt 150 de kilometri.

Poiana Zanelor Numele Complexului Turistic "Poiana Zanelor" nu a fost ales deloc intamplator. Cele zece pensiuni sunt asezate chiar in zona identificata de localnici drept "Poiana Zanelor". Dincolo de frumusetea de basm a peisajului, "Poiana Zanelor" ascunde multe povesti cu zane. Turistii care vor poposi in zona au ocazia sa asculte chiar din gura localnicilor povesti cu zane, intamplari despre care oamenii locului jura ca sunt absolut reale. Povestile cu zane sunt uneori frumoase, alteori inspaimantatoare. Zana cea buna duce oile de pe un munte pe altul pentru a avea mai mult lapte, dar ii si pedepseste pe cei care incearca s-o opreasca. Ciobanii din zona povestesc ca aproape in fiecare an, la cateva zile dupa masuratul oilor, zana vine, deschide staulul si ia turma de oi, iar cainii o insotesc cuminti, fara a latra. De fiecare data, turma dispare imediat dupa miezul noptii si, cu putin timp inainte de ivirea zorilor, zana aduce turma de mioare inapoi. Satenii spun ca niciodata nu a lipsit vreo mioara din turma, dar sustin cu tarie ca cel care incearca sa intoarca turma sau sa urmareasca unde duce zana oile, va ajunge rau. Ciobanii spun ca de fiecare data cand oile sunt duse de zana, dau mai mult lapte.

Batranii din zona mai povestesc ca, nu o data, zana a incercat sa ademeneasca ciobanii, mai cu seama pe cei tineri, frumosi si, mai ales ... neprihaniti. Cei care au facut greseala sa creada in glasul dulce si mieros si i-au raspuns cand i-a strigat pe nume, s-au trezit purtati de pe un munte pe altul. in localitatea Sant, traieste si astazi un batran care, in tinerete, a facut greseala sa raspunda chemarii zanei. Batranii satului povestesc in soapta ca l-au gasit aproape fara suflare, ghemuit la radacina unui brad. A suferit un soc atat de puternic incat sanatatea i-a fost afectata pe viata. Nu s-a mai casatorit niciodata. Si totusi, cei care vor sa o prinda pe zana trebuie sa aiba la ei cureaua pe care au purtat-o la cununie, cel putin asa sustin localnicii. Despre zana, batranii satului stiu doar ca este foarte frumoasa si ca are parul foarte lung, astfel incat pare imbracata in par.

Tot in muntii Suhard, la cateva sute de metri sub poalele Varfului Omului (1932 m), se afla Gradina Zanelor. Aici sunt straturile zanelor, de unde ciobanii isi iau vara ceapa sau alte legume care cresc acolo. Tot in zona este si Paraul Zanelor, izvorul in care frumoasele se scalda, ascunse de privirea pamantenilor. Vara, zanele se joaca cu frunzele sau cu fanul, pe care le ridica fuioare, fuioare, catre cer si nu renunta la jocul lor pana cand satenii nu rostesc descantecul:

"Frumoasa sunteti,
Frumoasa va duceti,
Cu mine nimic n-aveti!"

Poiana-Zanelor_harta

Linkuri sponsorizate

Linkuri sponsorizate

Asistenta online

inpuff.ro

Statistici site

Membri : 1147
Conţinut : 245
Număr afişări conţinut : 453035

Sondaj de opinie

Cum vedeti o vacanta de vis?

Destinatii de vacanta este un portal in care gasiti tabere copii, croaziere, circuite, hoteluri in tara, pensiuni, vacante in tara si in strainatate.

seo expert